Foredrag med Jørn Moos


 

Eksempel på program

Kl. 14.00 – 15.30
Foredrag ved Jørn Moos om mordopklaring i virkelighedens verden, hans tid som efterforskningsleder på Blekingegadesagen m.m.

Kl. 15.30
En aktør fra dinnergames™ afbryder Jørn Moos i hans foredrag.


Kl. 15.30 – 17.30

I får mulighed for selv at prøve kræfter med mordopklaring i spillet “Drabsafdelingen”, “Assistancemelding Drab” eller “Assistancemelding Røveri”.


Jørn Moos – “Blekingegadebetjenten”
Jørn Moos (f. 1940), pensioneret kriminalinspektør, var i næsten 40 år ansat i politiet og var en af dem, der havde fingeren på pulsen i en lang række mindre og større kriminalsager. Fra lommetyverier til drab og Danmarks største røverier. Han har sammen med journalisterne Jeppe Facius og Anders-Peter Mathiasen udgivet bogen “Blekingegadebetjenten”.

Foredraget går bag kulisserne i dansk politi og spænder fra tiden som gadebetjent på indre Nørrebro og de store demonstrationer ved den amerikanske ambassade, til tiden som kriminalbetjent i narkotikapolitiet med hele det eksplosivt voksende misbrug og dermed bekæmpelsen af narkotikahandlen bl.a. på Christiania og i fængslerne, samt de mere tankevækkende efterforskninger omkring livstidsfangen Palle Sørensen.


Jørn Moos om sig selv

Jeg tog i 1966 springet til en karriere i politiet. Jeg var 30 år i Københavns Politi, hvor jeg havde et fantastisk arbejdsliv primært i kriminalpolitiet. Jeg har stort set haft fingrene i al slags kriminalitet – tyverier, røverier, grov narkotikahandel, smuglerier og kriminalpræventiv indsats.

Efter tiden i København var jeg ca. 7 år i Lyngby Politi som kriminalinspektør – måske min bedste tid i politiet – for derefter at gå på pension. Jeg har haft en lang række spændende og krævende opgaver, hvor den største var som efterforskningsleder i ”Blekingegadesagen”, omfattende alt fra kompliceret efterforskning, aktiv deltagelse i alle retsmøder og bisidder for Statsadvokaten. Med den baggrund holder jeg foredrag om mit liv i Politiet med udgangspunkt i min bog ”Blekingegadebetjenten”, hvor ”Blekingegadesagen” er et naturligt emne.


I de senere år har jeg også været konsulent på tv-serien hos Zentropa om “Blekingegadebetjenten”. 
I dag er jeg som konservativ kommunalpolitiker medlem af kommunalbestyrelsen i Lyngby-Taarbæk Kommune. Som formand for det sociale udvalg er jeg vant til forhandlinger og konfliktløsninger.

 

Jeg er også medlem af: 

  • Børneudvalg, Fritidsudvalget og Folkeoplysningsudvalget. 
  • Bestyrelserne for Virum Gymnasium, Medieskolen, FOF. 
  • Politihistorisk selskab og er næstformand i bestyrelsen.

 

NYHED: Banden og politiet – bag facaden 

Ved pensioneret kriminalinspektør Jørn Moos og Bo Weymann.

Kriminalinspektør Jørn Moos var en af lederne i politiets efterforskning mod Blekingegadebanden. Bo Weymann var en af de forbrydere, efterforskningen stillede skarpt på. Betjenten og banditten -  på hver sin side i en af dansk kriminalhistories mest spektakulære og alvorlige sager.

Jørn Moos strammede nettet omkring Bo Weymann i 1989, der blev anholdt og siden dømt. Dengang vidste ingen af dem, at de efterfølgende skulle finde sammen i lange samtaler om deres fælles, men meget forskellig historie.

I 2009 trådte Bo Weymann frem som den anonyme “stemme”, der havde givet Peter Øvig Knudsen indsigt i inderkredsen af Blekingegadebanden. Inden da var Bo Weymann og Jørn Moos også begyndt at tale sammen om de alvorlige begivenheder, ligesom også etiske og moralske problemstillinger har været i centrum for de to mænds nu venskabelige kontakt.

I foredraget tegner ex-betjenten og ex-banditten et indsigtsfuldt, tænksomt, og spændende billede af det, der aldrig må ske igen. Dette er en enestående mulighed for at opleve en sjældent spændende og medrivende, men også afskyvækkende, historie.

 
 

Jørn Moos - Danmarks mest erfarne efterforsker


dinnergames™ giver dig mulighed for at starte med et indlæg af tidligere efterforskningsleder Jørn Moos, der blandt andet fortæller om mordopklaring i virkelighedens verden og hans tid som efterforskningsleder på Blekingegadesagen.

Herefter får I mulighed for selv at prøve kræfter med mordopklaringen.

 

 

 

 

 

DINNERGAMES A/S laver Danmarks bedste og mest gennemførte Murder Mystery spil til virksomheder.

DINNERGAMES er et produkt fra:

LykkeCo_logo

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

ANDRE PRODUKTER VI TILBYDER

 

UTRADITIONEL TEAMBUILDING
Charity-teambuilding.com

  PLAY WITH YOUR MIND
Inventorlab.dk

GØR-DET-SELV AKTIVITETER  
Teambuildinginabox.dk 
 

BESØG OS PÅ FACEBOOK

 

KONTAKT OS

 

HVERDAGE KL. 9-15
+45 70 227 1-1-2

VI ER HURTIGE PÅ MAILEN 
mail@lykkeco.dk

SKAL VI DRIKKE KAFFE?
Besøg os
Vi leverer i hele landet! 

 

© Copyright 2007-2017 DINNERGAMES A/S - et produkt fra Lykke & Co. A/S  |  Alle rettigheder forbeholdes